Godt nytt år folkens! Måtte det være et bedre og rødere år enn noen tidligere for alle.

Onsdag 6. januar starter Sarpsborg, Moss og Askim RU opp etter ferien, og torsdag 7. våkner Fredrikstad RU til liv. Det kommer til å bli hektisk fremover, og akkurat nå fokuserer vi på å studere. Landsmøteforbredelsene er i gang for fullt og lokallagene har fått sitt første studiehefte å gå gjennom.

Det har skjedd litt siden sist, Obama-demoen var en så stor suksess den kunne bli for oss, i hvertfall så stor den kunne bli uten at Obama fikk sett oss. Det var jo trist at den veltalende krigspresidenten ikke fikk en mer korrekt fremstilling av hva Norge mente om fredsprisen hans, han så jo bare hyllesten sin, mens en like stort opptog sto og venta bak hjørnet for å få fortalt ham at vi ikke støtter krigene hans. Nåvel, RU dominerte pressas bilder av motdemonstrasjonen overlegent, og det er fint.

Ca. 70 Ruere dro til Køben, seks av dem var østfoldinger og fra Fredrikstad dro også en Rødter. Vi skulle ha dratt ned dobbelt så mange, men strenge foreldre og uventa innstramminger på Schengen-avtalen gjorde det hele vanskeligere. Demonstrasjonene var vellykket for alle som ikke ble ofre for politiets preventive arrestasjoner, men ingen god klimaavtale kom ut av det hele.

I romjula var det et år siden Israels angrep på Gaza lammet verden.
Det var markeringer i Oslo den 27. desember, og Rød Ungdom sendte rundt denne tekstmeldingen fra Mads Gilbert:
”Ikke glem Gaza! Nådeløs blokade og utsulting. Palestinske kvinner, barn og gamle lider, menn likvideres. Utbomba boliger, skoler og gudshus fortsatt i ruiner. Ingen materialer slippes inn. Siste livsnerve kuttes når tunnellene sperres. Israel bryter ustraffet krigens lover. Vesten lukker øynene. USA lar Israel diktere. Storting og regjering investerer kynisk våre oljepenger i Israel. Dette skal ikke fortsette! Alle må gjøre noe, gjøre mer! Vi lever fortsatt i historieboka. Hilsen Mads G 27.12.09.”
Bombene har stilnet, men okkupasjonen fortsetter.
Måtte Palestina ikke bli glemt i 2010.

Ellers har fyrverkeriet roet seg på nyttårsaften og tobakksvarer blir gjemt i butikkene nå. Ike de største nyheter.
I tillegg til at grå skap preger butikker og kiosker nå, så har vi i Fredrikstad fått en annen endring fra nyttår. Bussprisene, som var satt til 25 kr innen kommunen har steget til gammel takst. Dvs. at nå koster det meg 40 kr å besøke mor. 50 spenn for å dra til Sarpsborg. Prisene stiger visstnok for å øke salget av busskort. Det vil være naturlig å tro at da har man tatt et drastisk tak og gjort busskortene rimlige selv for de som ikke tar så mye buss. Vel, ungdomskortet har blitt satt ned med latterlige 25 kr. Fra 350 kr til 325 kr.
Du har ikke hørt det siste fra Rød Ungdom om dette!

Politiet og ambulansepersonell ser heller ikke i år ut til å ha lært at rasisme ikke er greit.
Se saken her:

http://www.dagbladet.no/2010/01/03/nyheter/innenriks/politiet/dodsfall/9757717/
http://www.dagbladet.no/2010/01/03/nyheter/innenriks/dodsfall/politi/ambulanse/9761472/

Vi har mye å jobbe med, på tide å kaste ut juletreet og rulle opp armene igjen!
Kh,
Aina,
LS-representant Østfold RU

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar