Så går vi inn i den søte juletid...


Så er gatene pyntet med lys, utstillingsvinduer har fått nisser, H&Ms utsultede modeller har blitt slanket i photoshop og fått snøstjerner blinkende på kinnene. Det er vakkert, det er snart jul.


Før jul er det noen store begivenheter, USAs president Obama kommer til Oslo for å bli hedret, han skal motta Nobels fredspris for sitt arbeid for å fri verden fra atomvåpen. Et mulighens litt svakt grunnlag, ettersom USA selv fortsatt har atomvåpen, og det er heller lite sannsynlig at de kvitter seg med dem før absolutt alle andre har gjort det. Og foreløpig ser det ikke ut som om noen av de atommaktene som ikke er allierte med USA har planer om å kvitte seg med sitt sterkeste kort. At Obama sender enda 30 000 soldater til Afghanistan, slik at det blir over 100 000 NATO-soldater i landet, at USA holder den undertrykkende okkupantstaten Israel i live, det er sider ved presidentens utenrikspolitikk fredspriskomitèen har valgt å overse. Rød Ungdom skal demonstrere mot den delen av USAs utenrikspolitikk som har mest å si for verdens befolkning, og arrangerer alternativ fredspriskonsert på Blitzhuset. Store deler av Østfold Rød Ungdom drar inn til Oslo den 10/12. for å slutte seg til demonstrasjonen.


Den 11/12 reiser også en trupp ned til København for å delta i Klimamarsjen i forbindelse med COP15 den 12/12. Rød Ungdom reiser med Norges Sosiale Forum for å forsøke å tvinge politikerne til å få på plass en god klimaavtale, så kloden og befolkningen på den kan gå en ikke alt for varm, men en forhåpentligvis levbar fremtid i møte.



Før vintersolverv den 21/12 og nissens ankomst den 24/12 arrangerer Fredrikstad Rød Ungdom juleavsluttning for hele Østfold Rød Ungdom. Kremen av Østfolds ungdom blir invitert hjem til fylkesleder Hermund og meg den 17/12, det blir grøtspising og gavetrekking, og vi skal se filmen "V for Vendetta" før vi går inn i årets mest fråtsende uke.


Jeg håper dere alle koser dere glugg ihjel i jula, lager fine kulegaver til alle kjente og kjære og får en riktig god jul og et godt, rødt nytt år!



Med kameratslig hilsen,


Aina Skarshaug,

LS-representant Østfold RU.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar